Ricard Vila

Neix el 1974 a Igualada. Estudia disseny Industrial a l’Escola Superior de Disseny Elisava.(1992 – 1996). Participa a petició en representació d’Elisava als premi FAD, concurs Signes i el Projecte Fiat 1998.

Va a treballar a Rücker Ibérica, al principi en pràctiques d´estudis i més tard com a coordinador de projectes. A l´Estudi de Manel Ybargüengoitia on realitzà projectes de disseny industrial, interiors i en l’àmbit del transport (aerobús bcn...), i posteriorment per l’estudi de Lievore Altherr Molina amb qui encara es mantenen col·laboracións esporàdiques.

En 1999 instal·la el seu primer estudi a Igualada dedicat al disseny industrial i en 2001 es crea la societat Calot works s.l. especialitzada en disseny de locals comercials, restaurants i muntatges efímers.

En 2008 l’estudi s’estableix a Espais del Rec, antiga fàbrica de curtits del S.XVIII, on comparteix espai amb diferents estudis creatius. On treballen per a marques com: Do+ce, Stilus, Dd, Criber,Alis-Mooa, tkt brainpower i altres.

El seu treball va apareix a publicacions nacionals e internacionals i va a participar en diferents exposicións com Offjectes, 300% spanish design, en representació del disseny español o D’apres, per al Muvim. La seva cadira Batua forma part del fons permanent del Museu d´arts decoratives.